Sunday, July 6, 2014

Hotakainen: Huolimattomatta


Olen lukenut Hotakaisen kirjoja aikaisemmin ja ihastunut hänen erikoiseen (miksei jopa omituiseen) ajatuksen juoksuun. Hän löytää tavallisista asioista uusia ja erilaisia puolia.

Huolimattomat alkaa liiankin yksityiskohtaisella kuvauksella "naisvankila" -pornoelokauvan tapahtumista. Onneksi kuvaus ei jatkunut muutamaa sivua pidemmälle.  Sinänsä koko kirjana luettuani tämä kuvaus on ihan kirjan teeman mukainen. Koko kirja kertoo rakkaudesta, läheisyydestä ja näiden kahden kaipuusta, yksinäisyydestä. Hotakaismaiseen tyyliin kirjassa on kolme henkilöä, joiden tarinat kohtaavat jossain vaiheessa.

 

Rikostutkija Mokka elää yksinäisyydessä, hellyyden kaipuussa. Hän on keksinyt vaihtoehtoisia tapoja selviytyä elämässä eteenpäin. Mokan asiakkaaksi saapuu epäilty Leila Korhonen, joka lievittäää yksinäisyyden tuskaa maksua vastaan. Kolmas henkilö kirjassa on Harri Boström, Leilan asiakas, joka yrittää lievittää yksinäisyyttään Leilan vastaanotolla.

 

Hotakaiselle tyypilliseen tapaan hän kuvaa tavallisten ihmisten arkea karulla tavalla. Nämä ihmiset kaipaavat ja tarvitsevat jotain, tekevät virheitä ja maksavat niistä. Joskus joudun todella miettimään mitä Hotakainen kaikilla sanakäänteillään ajaa takaa ja todennäköisesti en löytänyt alkuperäistä Hotakaisen juonnetta. Eipä sillä väliä, lähinnä nautin tekstistä ja Hotakaisen tavasta taivutella suomen kieltä.

Kirjassa on paljon hyviä sutkautuksita, mutta tässä eräs niistä.

"Hyvin syötetty ja juotettu vapaa-aika synnytti etujassa uuden ihmistyypin, jota Leilan nuoruudessa ei oltu tunnettu: iättömän ihmisen"

 

Valitettavasti Huolimattomat ei ole yhtä hyvä kirja kuin Ihmisen osa, mutta silti seuravaksi taidan lukea Hotakaisen kirjan Luonnon Laki. Hotakaisen haastattelu kirjan kirjoittamisen ja auto-onnettomuuden jälkeen löytyy Hesarin kuukausiliittestä http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1378347261407.

No comments:

Post a Comment